We were delighted when University Hospital Coventry approached us to develop concepts and designs for the their Children Emergency Department.

More than two million children up to the age of 15 are admitted to Accident and Emergency Departments across the UK each year. This can be a stressful and scary experience for both the child and their family, so easing anxiety and introducing a little fun could be just what the doctor ordered.

We were asked by the Healing Arts Department from University Hospitals Coventry and Warwickshire (UHCW) NHS Trust to develop concepts for their Children’s Emergency Department. There was an existing underwater theme within the main building, but this wasn’t continued to external areas. They were interested in connecting the two spaces without causing obstruction to arriving ambulances or visitors.

We worked closely with their maintenance contractor – Vinci, to co-ordinate the installation and plan equipment hire such as scaffolding and platform lifts.

DUNCAN THOMPSON

ACCOUNT DIRECTOR

We designed two initial concepts; a pirate theme and a beach theme. Following our successful presentation, we developed this further with the UHCW team to meet their specific requirements.

The £30,000 project was primarily funded by University Hospitals Coventry and Warwickshire Charity with a special thank you to the Morrison’s Foundation. The entrance area was fitted within a one week period, by our highly professional installation team.

Our design team created conceptual ‘scamps’ of our ideas. These were then collated into an annotated presentation with outline costs and relevant site survey photographs.

This stage of the design process was very fluid. We wanted to encourage the client’s feedback  and development and didn’t want them to feel that we’d completed the design process without them by presenting final polished graphics.
Tensioned PVC was used to cover the brickwork area. This durable substrate offers vibrant printed colours with a great shelf-life of at least two years.

The illustration was designed to align the beach-huts with the window frames to disguise them. The offices inside had an issue with privacy and our one-way window film solution allows them to see clearly out whilst still letting the light in.

UHCW needed a robust solution if we were to graphic the railings. The existing grey metal railings were a mix of different systems that required a totally bespoke solution to bring them in line with the rest of the design.

Our professional installation team carried out a full site survey and developed a custom fabricated design that retro-fitted over the top of the current railings.

These durable metal panels were powder-coated yellow with contrasting aluminium sea-shell shapes mounted to the face.

We recommended an anti-scuff laminated, high adhesive vinyl to turn the light-stanchions into lighthouses. The lower halves were transformed into cliffs with seagulls, waves and fish to bring the theme into the ambulance bays.

ALYSE JONES

ACCOUNT MANAGER

Related News

DELIVERING A COLOURFUL CHRISTMAS TO A LEADING CHILDRENS HOSPITAL

view post

Related News

WE TEAM UP WITH FUNDED FOR A 2ND GRAPHIC GIVEAWAY

view post

Related News

TRANSFORM YOUR SCHOOL SPACE

view post